22 Мај 2016
ХУМАНИ ПОНЕДЕЉАК 23.05.2016. – СВИ ЗА ТЕОДОРУ

Акција „Градског зеленила“ „Хумани понедељак“ у понедељак 23. маја улази у трећу годину постојања. Шеснаестогодишња Новосађанка Теодора Милић биће двадесето дете за чије лечење ће на Штранду бити прикупљана помоћ. Подсетимо, Теодора болује од ретког облика леукемије за чије лечење методом матичних ћелија код др Надежде Басаре у Немачкој је потребно да се прикупи 138.000 евра. До сада је сакупљено 43.000.

Радници „Градског зеленила“ на Збору радника једногласно су се одрекли једне дневнице и на тај начин је обезбеђено око 600.000 динара. У суботу, 21.маја радницима нашег предузећа на терену су помагали Теодорини вршњаци из Средње техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“. Они су током целог преподнева сакупљали покошену траву на Грбавици и Лиманима, а „Градско зеленило“ их је заузврат наградило бесплатном посетом Дино парку у пратњи стручног водича, уз уживање у чарима 12Д биоскопа  (фотографије од суботе шалјемо Вам у прилогу саопштења). Акцију је подржало и удружење грађана „Маме Новосађанке“ које су за раднике „Градског зеленила“ на терену обезбедиле освежење, а ми користимо прилику да им се захвалимо на помоћи.

Прикупљање новца за Теодорино лечење наставља се сутра на Штранду акцијом „Хумани понедељак“. Улаз на плажу биће бесплатан, а посетиоци ће имати прилику да новчане прилоге оставе у кутијама које ће бити постављене уз улазе на плажу. Ученици Средње техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ потрудиће се да богатим програмом који су припремили привуку што више Новосађана на популарни Штранд. У 11 часова почиње програм на бини на централном платоу који ће трајати читавих 12 сати. Смењиваће се плесне групе, манекени, музичари, рецитатори, фолклорни ансамбли. Програм ће се одвијати на још неколико локација на Штранду. Биће приређене радионице цртања, вајања, колажа. Теодорини другари припремили су и продајну изложбу ученичких радова, ручно рађеног накита, ауторских књига и разгледница. Љубитељи спорта имаће прилику да уживају у турнирима у одбојци на песку и кошарци. Организоваће се и велики турнир у шаху. Посетиоцима плаже биће на располагању козметичарске услуге и још много, много тога… Све са једним циљем – да Теодора што пре отпутује у Немачку на лечење и врати нам се здрава. То ће бити највећа сатисфакција за све нас који чинимо све што је у нашој моћи да јој помогнемо у најтежој животној борби.

Зато позивамо Новосађане да се сутра у што већем броју окупимо на Штранду и по ко зна који пут докажемо да је НОВОСАДСКИ БИТИ ХУМАН!