09 Јул 2015
Гринтех, Еxит и Зеленило здружено помажу болеснима

Приход од амбалажног отпада током музичког фестивала „Егзит“ биће искоришћен у хуманитарне сврхе за акцију „Хумани понедељак“, коју током лета на Штранду организује „Градско зеленило“, за децу и одрасле оболеле од ретких болести.

Кристина Цвејанов, менаџерка компаније „Гринтех“, која се бави рециклажом, рекла је да ће се ова заједничка кампања звати „Донирај свој отпад“ и апеловала је на госте фестивала и посетиоце да искоришћену амбалажу на Штранду одложе у наменске канте постављене у кампу и на плажи.

„Са „Зеленилом“ смо започели сарадњу крајем маја па смо канте у више боја за одлагање различитог отпада поставили на Штранду. За месец дана ангажованог прикупљања и промотивне кампање „Вашу амбалажу у рециклажу“ сакупили смо 500 килограма ПЕТ боца, 200 кила лименки и тону и по стакла. Молимо посетиоце да обрате пажњу на то у које канте одлажу отпад јер то не чине сви правилно.

Садашња акција „Донирај свој отпад“ ће приход од свог прикупљеног отпада, који треба бити правилно распоређен и одложен у одговарајуће канте, донирати за болесну децу Новог Сада у оквиру акције „Хумани понедељак“.

Гринтех је са „Зеленилом“ потписао уговор о преузимању отпадне ПЕТ амбалаже и лименки сакупљених на купалишту Штранд и пословним просторијама предузећа, чиме ће се обезбедити не само еколошки одговорно управљање на простору најпосећеније новосадске плаже, већ и економичније управљање отпадом на нивоу читавог предузећа.

Радио 021