04 Сеп 2015
ЕКОЛОШКА РАДИОНИЦА НА ШТРАНДУ ЗА ВИКЕНД

У суботу 5.-ог и недељу 6.-ог септембра од 17 часова на Градском купалишту Штранд биће обележена ЕКО ЗОНА на којој ће бити одржана еколошка радионица Удружења грађана „Асистент“. Циљ радионице је приближавање појма заштите животне средине деци. За учешће на бесплатним радионицима  у песку потребно је понети играчке  за песак ( кантице, лопатице, модлице,…) .

Пројекат ЕКО РАСПУСТ суфинансиран је од стране Градске управе за заштиту животне средине, а реализује га Удружење „Асистент“. Подршку програму пружило и „Градско зеленило“.

Деца у предшколском узрасту не поседују знања која имају одрасли, а тада формирају основне ставове и ту је улога одраслих најважнија. Навике које се тада стичу остају за цео живот,  а посебно је важно да деца знају разлоге. Ако тада схвате узрочно-последичну зависност између човека и природе добићемо активне и одговорне особе према природи. Зато је значајно да деца већ у том узрасту схвате циљ прикупљања секундарних сировина, појам рециклаже и потребу да сачувамо природне ресурсе и заштитимо животну средину.