02 Јул 2018
ДАН ДУНАВА У ЗНАКУ ПЛАЖНИХ ПЕПЕЉАРА

Поводом међународног дана Дунава у петак 29. јуна, на новосадском купалишту “Штранд” постављено је шест еко пунктова са плажним пепељарама по узору на многе плаже широм света.

У сарадњи Удружења грађана “Еко Курир” и ЈКП “Градско зеленило”, а уз подршку “Еркер-инжењеринга” еколошка кампања “Гари, за Штранд мари” реализује се трећу годину заредом, а има за циљ да посетиоцима “Штранда” обезбеди место за одлагање пикаваца ради очувања чистоће плаже, подизања еколошке свести и бриге о заштити животне средине.

“У претходне две године Новосађани су спасили “Штранд” са преко 100.000 опушака и искористили више од 40.000 плажних пепељарица што је за пионирску еколошку акцију заиста сјајан податак. Похвалили бисмо наше суграђане и напоменули им да се у еко пунктове убацују искоришћене плажне пепељаре заједно са опушцима, а не друго смеће” поручују из Еко Курира.

“Као еколошки освешћена компанија која је међу првима увела концепт зелених кровова и екокултуру становања у стамбеним зградама, желели смо да подржимо иницијативу Еко Курир-а за имплеменацију плажних пепељара и тиме заједно са Новосађанима покажемо да је лепо, одговорно и савесно понашање одлика свих нас” кажу из Еркер-инжењеринга.

Акција ће трајати до краја летње сезоне 30. септембра, а у том периоду чланови Клуба “Еко Курир” планирају да организују неколико едукативно-еколошки