25 Мај 2015
„ХУМАНИ ПОНЕДЕЉАК“ СТАРТУЈЕ 25. МАЈА

Акција „Хумани понедељак“ коју је „Градско зеленило“ започело средином прошле сезоне и која је наишла на велики одзив грађана Новог Сада, биће настављена 25. маја. Овог пута помоћ ће бити намењена Тамари Банић из Ковиља, рођеној 1999. године, која болује од церебралне парализе. Тамара је ученица осмог разреда Специјалне школе „др Милан Петровић“. Због болести која јој скоро у потпуности онемогућава кретање, Тамара се образује код куће. Како би се побошљало њено кретање, девојчици је потребно набавити апарат ЦЕРАГЕМ или омогућити његово изнајмљивање. Терапије поменутим апаратом знатно јој ублажавају болове приликом кретања. Иначе, породица Банић је у веома тешкој финансијској ситуацији – отац јој повремено ради у пекари, док је мајка незапослена.

Овом приликом „Градско зеленило“ позива све наше суграђане да нам се од 25. маја и сваког наредног понедељка до краја сезоне придруже на градској плажи и добровољним прилогом, који ће представљати и улазницу на Штранд тог дана, помогну лечење деце оболеле од ретких и тешких болести. Кутије за добровољне прилоге биће постављене поред улаза на плажу.

Уколико се обистине прогнозе метеоролога које предвиђају кишовито време  25. маја, акција за Тамару биће поновљена следећег понедељка, 1. јуна.