08 Мар 2024
ДЕО КАМЕНИЧКОГ ПАРКА ЗАТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ ЗБОГ КЛИЗИШТА

Услед померања тла које је у претходном периоду уочено од стране управљача ЈКП Градско зеленило, горња стаза (пут) која води ка мосту Слободе није безбедна и  од сутра ће бити затворена за посетиоце.

 

Извршен је инспекцијски надзор и наложена је мера привременог затварања поменуте стазе у парку, ради реализације истражних радњи и преузимања приоритетних санационих радњи, док се не стекну услови за комплетну и потпуну санацију. Санацији претходе активности у проналажењу узрока клизишта, као и хемијска анализа воде која се појављује на спорном тлу.

 

Будући да је Каменички парк заштићено природно добро III категорије, у анализу клизишта које сада прави плитка језерца на поменутом подручју, укључени су и  управљач ЈКП Градско зеленило, као и Градска управа за заштиту природе, Покрајински завод за заштиту природе, ЈП Национални Парк Фрушка Гора, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције и стручна лица са Факултета техничких наука у Новом Саду.

 

Пратимо ситуацију у јужном делу парка заједно са надлежним институцијама, како бисмо у случају потребе благовремено реаговали.