01 Окт 2019
ЗАВРШЕНА 108. КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ШТРАНДУ

Јуче је и званично завршена 108. купалишна сезона на Штранду. Протекла сезона може  се оценити као врло успешна, судећи по броју посетилаца који је у односу на претходну годину већи за око 20.000.  Догађаји који су обележили сезону која је за нама су „Новосадски Ноћни Базар“, Фестивал „Summer fest“ који је одржан испод Моста слободе, дневне журке за време Музичког фестивала „Еxit“, Меморијални турнир Милица Лежимирац, Фестивал боја који је забележио велики број посетилаца, Меморијални турнир у тенису главом „Владимир Францишковић“ и неколико турнира у уличном баскету и одбојци на песку.

Од када је почела продаја улазница до краја сезоне, продата је 368.721 дневна карта и више од 5.000 сезонских. Највеће посете забележене су током јуна месеца, мада су захваљујући топлом и лепом времену и јул и август бележили приближно исти број посетилаца. Од ове сезоне плажа је богатија за још два садржаја за најмлађе посетиоце. Дечије игралиште између централног платоа и Моста слободе, као и zipp line за децу на простору од Моста слободе према шпицу купалишта. Ова два садржаја су финансирана од стране Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције. У наредном периоду биће реконструисана два тоалета, код централног платоа и Моста слободе како би се проширили капацитети и омогућило коришћење за особе са инвалидитетом.

До почетка наредне купалишне сезоне, капије најлепше плаже на Дунаву остаће отворене за посетиоце, улаз се неће наплаћивати, а радно време које је на снази од данас је од 8 до 20 часова.