На више локација у граду радници ЈКП „Градско зеленило“ посадиће 84 тује и формирати зид око боксова за контејнере. Зелене баријере онемогућиће уништавање травнатих површина, улепшаће град, а уједно ће служити и као еколошки штит за спречавање ширења непријатних мириса.

– „Непрописно одлагање смећа је вишедеценијски проблем Новог Сада. Осим што отпад одложен поред контејнера ружи град и шкоди животној средини, тако се уништавају зелене површине, јер велики број грађана контејнерима прилази преко травњака. Тако уместо травнатих оаза у време киша имамо блатне каљуге које грађанима отежавају живот. Овом акцијом „Градско зеленило“ жели да подигне квалитет живота у граду“ – каже директор предузећа Александар Богдановић.

Садња почиње у близини Матице српске, где ће на Тргу Марије Трандафил бити посађено 50 туја, у Прерадовићевој улици у Петроварадину 24, а у улици Браће Дроњак на Новом насељу 10. У наредном периоду садња ће бити настављена и у другим деловима града. Садња туја око боксова за контејнере само је једна од акција ЈКП „Градско зеленило“ које ће убудуће бити спровођене да би град био лепши и зеленији.

У протеклих 30 дана посађено је више од 30.000 најразличитијег цвећа на више локација, а уведена је и пракса да се озелењавање најпрометнијих градских улица ради ноћу како би се избегло стварање саобраћајних гужви и олакшао живот становника Новог Сада.