23 Јул 2023
ЗЕЛЕНИЛО ЗА 36 САТА ИМАЛО 354 ИНТЕРВЕНЦИЈА НА 135  ЛОКАЦИЈА, УМЕСТО ПОЛОМЉЕНОГ НА ЈЕСЕН СЕ САДЕ НОВА СТАБЛА

Услед последица орканске олује, екипе ЈКП „Градско зеленило“ имале су за 36 сата 354 интервенција на 135 локација у Новом Саду. У уклањању поломљеног и ишчупаног дрвећа и поломљених грана учествовало је више од 100 радника, и готово целокупна механизација предузећа.

Олуја изузетне снаге поломила је велики број великог, потпуно здравог дрвећа у уличним дрворедима, квартовским зеленим површинама и градским парковима.

- Екипе „Зеленила“ су још увек на терену јер је штета изазвана олујом огромна. Од ноћи петка на суботу наше екипе раде непрекидно. И наставићемо да радимо све док се не уклони и последње оборено стабло, док се не однесе и последња поломљена грана са новосадских улица. Страдао је велики број дрвећа, али ће „Зеленило“, чим на јесен крене сезона садње на местима уништеног дрвећа посадити нова стабла. Тамо где буде могуће посадићемо и већи број од оног који је био пре олује. Сада, када смо набавили модерни камион за садњу, моћи ћемо да посадимо већ одрасла стабла, тако да ће наш град поново бити зелен – каже директор „Зеленила“ Милош Егић.

Егић подсећа Новосађане да су због радова на уклањању последица невремена и могуће опасности по посетиоце затворени сви градски паркови и градска плажа „Штранд“.

- Апелујем на Новосађане да не улазе самоиницијативно у паркове, који су ограђени тракама за опасност. Молим их за стрпљење. Број дрвећа које је поломљено у олуји је огроман, и наше екипе улажу надљудске напоре да у најкраћем могућем року уклоне све последице невремена. Заиста је цело предузеће ангажовано да у интересу Новосађана што пре испунимо обавезе које су пред нас ставили градоначелник и Кризни штаб – закључио је Егић.

Данас је на терену ангажовано близу 100 радника са свом расположивом механизаијом који настављају да санирају штету.