02 Мар 2023
Зеленило почело пролећно уређење града: На Детелинари сакупљано лишће, у станичном парку сађено дрвеће

Код дечијег игралишта и спортског терена на Детелинари, у блоку оивиченом улицама Јанка Чмелика, Веселина Маслеше, Орловића Павла, Катарине Ивановић, радници ЈКП „Градско зеленило“ почели су пролећно уређивање зелених површина.

 

- Овом приликом су нам се прикључили суграђани који живе у овом делу града, са жељом да активно учествују у уређењу простора, где проводе своје слободно време. Сакупили смо четири тракторске приколице лишћа, које ће у нашем компостаријуму бити прерађено у компост, који ће бити искоришћен за садњу дрвећа, цвећа и украсног шибља у граду и приградским насељима. Јуче смо лишће сакупљали на више локација, у Дунавском парку, у парку код Железничке станице, где смо посадили 8 садница новог дрвећа. У наредним данима наставићемо са сакупљањем лишћа и у осталим деловима града – каже Јелена Прица помоћник директора Градског зеленила.

Градско зеленило ће од понедељка 06. марта, уколико дође до пораста температуре наставити садњу дрвећа и третирање дрвећа пестицидима и хербицидима ради заштите од болести и инсеката.