19 Феб 2024
ЗЕЛЕНИЛО ПОЧЕЛО ПОСТАВЉАЊЕ ЗАШТИТНИХ СТУБИЋА ОКО УЛИЧНИХ ТРАВЊАКА

Радници ЈКП Градско зеленило поставили су током јануара 111 металних заштитних стубића, који онемогућавају несавесне возаче да аутомобиле паркирају на зеленим површинама. Стубићи су постављени у девет новосадских улица.
Како кажу у Зеленилу, стубићи значајно помажу очувању зелених површина.

– Тридесет стубића смо поставили око травњака у Булевару Војводе Степе, у улици Мише Димитријевића 23, још 18 у Раваничкој. Речју, свугде где су зелене површине на удару несавесних власника возила, покушавамо да их онемогућимо да праве прекршаје и уништавају травњаке и украсно шибље и цвеће – каже Јелена Прица, помоћница директора ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад.

Она истиче да ће постављање стубића бити настављено током наредних месеци и додаје да је током 2023. године ради заштите новосадских травнатих површина постављено укупно 1.556 металних заштитних стубића. Највећи посао обављен је у марту (422), априлу (184), мају (119), јуну (216). По 193 заштитних стубића постављена су током септембра и новембра. Пажња је посвећена травњацима на булеварима Европе и Ослобођења, цара Лазара, улицама Фелеги Тивадара, Саве Ковачевића, Карађорђевој, Косте Шокице, Гундулићевој, Висарионовој. Стубићи су никли и на Југовићеву и у Ветернику око Православне цркве.

У току је зимско третирање зеленила заштитним препратима, садња дрвећа на више локација, а почиње и генерално пролећне сређивање градских паркова.