05 Јул 2023
ЗЕЛЕНИЛО НА 25 ЛОКАЦИЈА ТРЕТИРАЛО ДРВЕЋЕ ПРОТИВ  БИЉНИХ ВАШИ, НАСТАВЉЕНА ФОЛИЈАРНА ПРИХРАНА ДРВОРЕДА

У готово свим квартовима и парковима на територији Новог Сада радници Градског зеленила третирају дрвеће против биљних ваши. Третирање се обавља из ручних и тракторских атомизера у раним јутарњим и касним вечерњим сатима. У последњих 15 дана третирано је дрвеће на 25 локакција у различитим деловима града, у центру, на Детелинари, Новом насељу, Лиманима, Грбавици. Обухваћене су улице Дожа Ђерђа, Топлице Милана, Браће Кркљуш, Милоша Бајића, Берислава Берића, Београдски кеј, улица Стефана Стефановића, Војводе Мишића, Соње Маринковић, Дунавска, Трифковићев трг, као и Дунавки, Футошки, Лимански и Парк код Железничке станице. Темеринска, Кисачка, Партизанска и Фрушкогорска и улица Бате Бркића. Затим Булевар цара Лазара, Кампус, Петроварадинска тврђава, Дечије село и Булевар војводе Степе. А настављено је и са фолијарном прихраном дрвећа на територији града.

- Специјалним третманима против биљних ваши Градско зеленило наставило је праксу унапређења заштите дрвећа у градским парковима и дрворедима. Такође, Зеленило је и ове године наставило са фолијарном прихраном дрвећа у парковима и уличним дрворедима. У протеклих десетак дана специјалном мешавином ђубрива, витамина и минерала третирано је дрвеће на Станичном тргу са околином, Београдском кеју, у улици Стефана Стефановића и улицама Берислава Берића и Милоша Бајића - рекао је Милош Егић директор Градског зеленила.

Он подсећа да је Зеленило током фебруара и марта, прво у региону спровело зимску заштиту дрвећа, жбуња и украсног шибља плавим и црвеним уљем које садрже мешавину инсектицида и фунгицида, који штите дрвеће од болести и штеточина.