30 Нов 2023
ЗЕЛЕНИЛО ДАНАС САДИ 184 САДНИЦЕ ДРВЕЋА И ШИБЉА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ

Радници "Градског зеленила" обављају опсежне радове на садњи и припреми локација за садњу дрвећа и украсног шибља широм града.

Данас ће на више локација бити посађене 184 саднице дрвећа и укарсног шибља. У Венизелисовој улици сади се 61 храст, у Степановићеву 10 јасенова и пет сорбуса, на Темеринском путу пет, а у дворишту школе "Лаза Костић" три липе. Испод Варадинског моста биће посађено 100 стабљика украсног шибља.

У расаднику се обављају припремни радови, вађење и паковање као и испорука садница дрвећа, украсног шибља и плодне земље са компостом за садњу.

На више локација у граду се сакупља лишће. У улици Максима Горког, уз Футошки пут, у улицама Војводе Степе и Сељачких Буна, булеварима Кнеза Милоша и Слободана Јовановића, као и у блоку око улице Вељка Петровића, у ком се окопава и орезује шибље, као и у улици Корнелија Станковића и на кружном току.

У Шекспировој улици на делу зелене површине биће постављени заштитни метални стубићи, а у парку Бистрица се поправљају клупе и корпе за отпатке.