05 Јул 2023
ЗАЛИВАЊЕ ДРВЕЋА, ЦВЕЋА И УКРАСНОГ ШИБЉА НА 40 ЛОКАЦИЈА У НОВОМ САДУ

На више од 40 локација радници Градског зеленила ове недеље, у јутарњој и ноћној смени, заливају  дрвеће, цвеће и украсно шибље и жбуње. Заливање се обавља са две велике цистерне од по 8.000 литара, и две тракторске цистерне. Поред ручног заливања, од почетка сезоне заливања у функцији су и аутоматски заливни системи у Лиманском, Дунавском, Футошком парку, као и на Кеју и Булевару Европе, Станичном тргу.

На Новом насељу се заливају саобраћајнице, Булевар Јована Дучића, Булевар кнеза Милоша до Сомборске рампе, саобраћајница ка Лидлу, блок Југовићево, блок Анђе Ранковић – Бате Бркића. На Лиману се залива дрвеће, шибље и цвеће у Кампусу, Народног фронта, Кинеско четврти. На Телепу у Сомборској, Банијској, Булевару патријарха Павла, Браће Кркљуш и Арањ Јаноша, а на Грбавици у Толстојевој и Мише Димитријевића.

Заливањем ће бити обухваћени и Станични парк, Булевар ослобођења, улица Марка Миљанова, Булевар Европе – кружни токови, Темеринска, разделна трака Темеринског пута, Сентандрејски парк, Булевар краља Петра I, Краљевића Марка, као и улице Веселина Маслеше, Корнелија Станковића, Јанка Чмелика, Бранимира Ћосића, Бранислава Нушића на Детелинари.  На Петроварадину се зеленило залива уз Кеј, прилази Жежељевом мосту, у улици Рачког, код Војне болнице, на Мишелуку, у Рељковићева, прилази Петроварадинској тврђави и  Каменички парк.

Посебна пажња посвећена је заливању и одржавању цветних гредице, ваљака и жардињера.

- Поред заливања, ове године смо цвеће у свим цветним гредицама и ваљцима третирали аминокиселнима, што је цвећу обебезбедило додатну виталност, бујност и отпорност. То је допринело да улице нашег Новог Сада буду зеленије и лепше - каже Милош Егић директор Градског зеленила.