08 Сеп 2023
Уз санацију штете од олује, Зеленило коси траву и амброзију  на више локација у Новом Саду

На више од 20 локација у граду и пригадским насељима радници Градског зеленила косе траву, уклањају амброзију, окопавају и плеве цвеће, заливају дрвеће и украсно шибље. Поред тога, настављају се радови на санацији зеленила оштећеног у олујама 19. и 21. јула. Уклања се и одвози суво грање, орезују се поломљене и оштећене гране.

Коси се у улици Алберта Томе, Темеринском путу, Партизанској, Новосадског сајма и прилаз хотелу Парк, на Футошком путу, у стамбеном блоку Булевар цара Лазара - Шекспирова - Народног фронта - Балзакова, Каменичком парку.

На платоу код Железничке и Аутобуске станице и  у Лиманском парку се окопава и плеви цвеће, као и саднице у Расаднику. Код цркве у Ветернику се постављају заштитни стубићи, а на Булевару Европе и у Футошком парку се обавља контрола заливних система и замена гумица и других делова.

Ради се и на уклањању амброзије…

Уз санацију зеленила оштећеног у олујама 19. и 21. јула радници Градског зеленила свакодневно обављају и своје редовне активности. Поред кошења траве и уклањања амброзије, свакодневно се окопава, плеви и залива цвеће. Дрвеће се залива и прихрањује. На терену је сваког дана око 160 људи.

Кад је санација оштећеног зеленила у питању, од 19. јула до данас радници Градског зеленила имали су 3.844 интервенције и 4.935 пријава грађана. Олује су ишчупале или поломиле 2.878 стабала

Данас се уклањају и односе суве и оштећене гране и стабла из Ћирпанове, Миленка Грчића, Молијерове, Партизанских база, Ђорђа Никшића Јохана, Милана Јешића Ибре, Станоја Станојевића, Антуна Урбана, Кинеској четврти. Такође, радници Градског зеленила су на више локација реимплантирали више десетина младих стабала изваљених у олуји.