11 Нов 2022
УРЕЂЕЊЕ НАСЕЉА ЈУГОВИЋЕВО

 

Сара Павков, посебна саветница министарке за заштиту животне средине, посетила је данас насеље Југовићево у Новом Саду, где су радници Зеленила садили дрвеће у оквиру пројекта “Србија сади”.

-Ово је саставни део конкурса које министарство дужи низ година спроводи као меру заштите животне средине, конкретно као побољшање квалитета ваздуха. Кроз ову акцију ће у 43 јединице локалне самоуправе бити посађено више од 50.000 садница. Прошле године засађено је преко 150.000 садница. - истакла је Павков.

-Мислимо да је веома битно озеленити овај део града у ком су изграђене нове зграде, нови станари су се уселили и њима морамо пружити пријатно окружење у којем ће моћи да проводи слободно време- рекла је Јелена Моравски, помоћник начелника у Градској управи за заштиту животне средине, и навела да је за ову акцију из Града издвојено пет милиона динара, док је других пет милиона добијено на конкурсу Министарства.

Данијела Андрић, помоћник директора за пројектовање, подизање, одржавање и производњу зеленила ЈКП “Градско зеленило”, најавила је да ће на овом месту бити посађено 177 садница јавора, леске, граба, липе, 250 метара живе ограде и реконструисано 12 хиљада квадрата тепих травњака. 
Како је јесен најбоље доба за садњу, у току је и реализација других пројеката које Градско зеленило ради у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине, са жељом да Нови Сад буде зеленији и лепши, а квалитет живота у њему бољи, нагласила је Андрићева.

Фото: нсузиво.рс/Павле Пејић