13 Нов 2013
У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКИНГА И ДРВОРЕДА У ФРУШКОГОРСКОЈ УЛИЦИ

Реконструкција паркинга и дрвореда на парној страни Фрушкогорске улице на Лиману 2 почела је 7. октобра и изводи се у неколико фаза. Радови обухватају површину од улице Народног фронта до Булевара Деспота Стефана.

С обзиром на чињеницу да је коренов систем стабала сибирског бреста на бројним местима на потезу од улице Народног фронта до Булевара Деспота Стефана оштетио паркинг, тротоаре,бициклистичку стазу и коловоз, као предуслов за санацију поменутих саобраћајних површина потребно је оборити 55 стабала сибирског бреста. Пројектом је предвиђено да после обнове паркинга, бициклистичке стазе, тротоара и режијске саобраћајнице, на том простору буду посађена 72 нова стабла са много дубљим кореновим системом – од тога 29 копривића у отворима на паркингу и 43 ликвидамбара на зеленим површинама. У оквиру ових радова, ЈКП „Паркинг сервис“ изводи санацију паркинг простора у Фрушкогорској улици, од Народног фронта до Булевара Деспота Стефана.

Поменуте радове у Фрушкогорској улици неопходно је извести  како би се избегле повреде пешака и оштећења возила. Надзор над целокупним радовима поверен је Заводу за изградњу града.

У среду, 13.новембра 2013. године почела је садња стабала на потезу од улице Народног фронта до угла Ресавске и Фрушкогорске. Радове су у среду 13. новембра обишли директори ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Паркинг сервис“ Милан Новаковић и Милан Костић, као и представници Савета Месне заједнице „Бошко Буха“, на чијој територији се изводе радови.

Због завршетка грађевинске сезоне најављено је да ће радови на реконструкцији паркинга и дрвореда у Фрушкогорској улици бити настављени на пролеће.