13 Мар 2024
У СУСРЕТ ДАНУ ШУМА, ПРЕКО ПУТА НАЈЛОН ПИЈАЦЕ ПОСАЂЕНЕ 22 ЛИПЕ

У сусрет пролећу и Дану шума који се обележава 21. марта, настављена је садња дрвећа и уређивање травњака. У делу Темеринске улице, преко пута Најлон пијаце, где је уз пешачку стазу  2022. године, на Дан шума посађено 32 пирамидална храста, данас ће радници „Градског зеленила“ засадити 22 липе

(Tilia argentea). Нове липе се саде уз коловоз, тако да ће бити формиран двоструки дрворед. Радови се одвијају у склопу пројекта „Санација зеленила на територији Града Новог Сада“ и поред садње обухватају, измену земље, додавање компоста, анкерисање и малчирање.

Наставља се и започета попуна дрвореда на Булевару Михајла Пупина где се сади 38 брестова, а биће обновљен и уништени травњак на углу са Улицом Соња Маринковић. На Београдском кеју је настављено орезивање ружа, а у Улици војводе Шупљикца се плеви цвеће у саксијама.

У Косовској, Шумадијској и Марка Миљанова се грбуљају травњаци и сакупља лишће, а у Улици Максима Горког, на Руменачком путу, Раше Радујкова, Хаџи Рувимовој, Темеринској улици, затим око Београдске капије, и на Булевару Слободана Јовановића у току је косидба траве. На Булевару Европе, у Новом парку, Браће Рибникар улици и на Петроварадинском кеју се окопава и плеви шибље и цвеће. У Мичуриновој улици од броја 58 до 60 реконструисан је травњак, а у Каменичком парку је настављена садња црних борова.