14 Феб 2024
У 47 МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ НОВОГ САДА ПОСАЂЕНО 47 КОПРИВИЋА

У свих 47 месних заједница у Новом Саду и приградским насељима данас је посађено 47 стабала копривића. Садња је започела на Подбари, на Тргу Саве Вукосављева, а настављена је на Југовићеву, у улици Облачића Рада. Поред радника Градског зеленила у садњи су учествовали и чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Боjић, помоћница директора "Градског зеленила" Данијела Андрић и представници компанија ЦРБЦ и Шандонг хај спид гроуп. У Облачића Рада садњи су се такође придрижили грађани и представници МЗ Југовићево. Истовремено су радници Зеленила посадили саднице копривића у преосталих 45 месних заједница.

Садња копривића и новог дрвећа широм Новог Сада реализује се на иницијативу градоначелника Новог Сада Милана Ђурића у оквиру акције "Садимо сада за будућност Новог Сада". У Градском зеленилу истичу да ће на предлог градоначелника у наредном периоду бити посађено око 5.000 садница новог дрвећа, што је дупло више него што је поломљено у олујама које су Нови Сад задесиле 19. и 21. јула прошле године.

У оквиру акције "Садима сада за будућност Новог Сада" заједно са 47 копривића који су 14. фебуара посађени у свим месним заједницама, и дрвећем пресађеним из старог расаданика, на територији Новог Сада је од новембра посађено 596 нових стабала различитих врста дрвећа. Садња ће бити настављена током фебруара и марта, а паралелно са садњом у току су зимски третмани дрвећа заштитним уљима и препаратима који уништавају штетне организиме и побољшавају здравље дрвећа.