28 Јул 2023
ШТРАНД СЕ ОТВРА У СУБОТУ, УЛАЗ СЛОБОДАН ЗА СВЕ ПОСЕТИОЦЕ

Новосадска плажа "Штранд", ће од суботе 29. јула, бити поново отворенa за посетиоце. Улаз ће у суботу бити слободан, а директор "Зеленила" Милош Егић истиче да је изузетно захвалан Новосађанима на разумевању и подршци коју су пружили "Градском зеленилу".

Екипе "Зеленила" су са надзором и стручњацима са Института за низијско шумарство и животну средину обишле купалиште проверавајући стање после санације на терену, оштећене и зацепљене гране су уклоњене и уклоњени су остаци биомасе.

- Градско зеленило имало је од 19. јула, више од 2.000 интервенција на територији целог града. Оборено је више од 2.000 стабала. А на самом Штранду је оборено и поломљено 35 стабала. Оштећена су три угоститељска објекта, пет канделабра, оштећени су бетонски стубови и ограда око купалишта. На одбојкашким теренима уништени су стубови и заштитна ограда терена, а уништен је и део ограде и стубови играонице "Пиколо". Радимо на уклањању последица невремена и још једном се захваљујемо Новосађанима што стрпљиво и с разумевањем чекају да последице штете у нашем граду буду саниране. Наставићемо са редовним одржавањем и уређењем Штранда, а посетиоце молимо да још неко време буду пажљиви како бисмо избегли потенцијалне опасности од нових оштећења које се могу појавити у наредном периоду - рекао је Егић.

 Штранд је затворен 21. јула због санација последица које је изазвала суперћелијска олуја која је 19. и 21. јула погодила Нови Сад.

Радници "Зеленила" и осталих јавних предузећа  и приватних компанија које су нам се придружиле, настављају да удруженим снагама уклањају последице невремена у нашем граду.