30 Апр 2014
ШТРАНД ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

Нови Сад ће, четврти пут, од 1. до 5. јула бити домаћин престижног ЦЕВ Европског првенства – Мастерс серије у одбојци на песку. Најбољи мушки тимови из више од 25 земаља бориће се, на новосадској плажи Штранд, за поене на светској ранг листи и новчане награде из укупног фонда од 25.000 евра. Организатор такмичења је Одбојкашки савез Србије, а генерални спонзор компанијаVIP.

Нешто раније, од 20. до 22. јуна Штранд ће угостити одбојкашке екипе у оквиру такмичења VIP Beach masters серије која обухвата такмичења у 12 градова Србије. Током оба такмичења школу одбојке на новосадској градској плажи држаће наш прослављени репрезентативац Владимир Грбић.

Током наступајуће летње сезоне на Штранду ће се одвијати и неколико школа одбојке, у сарадњи са Одбојкашким савезом Војводине. Истовремено, на Штранду ће бити обезбеђени услови за тренинге репрезентативаца Србије у одбојци на песку, а крајњи циљ је да наша земља оформи јаку екипу која ће се пласирати и репрезентовати српску одбојку на Олимпијским играма у Рију 2016. године.