24 Јул 2014
ПРОМОЦИЈА КАМПОВА ЗА МЛАДЕ НА ШТРАНДУ

Покрет горана Новог Сада одржава промоцију еколошко едукативних кампова за младе, на градској плажи „Штранд“ у поподневним часовима од 16 до 19 часова, 24. и 25. јула.

 Промоција  се састоји  од постављаља инфо пулта (штанда) и поделе промо материјала о камповима који ће се  делити само оним посетиоцима Штранда који припадају циљној групи и који су заинтересовани за учешће.

 

Циљна група за ове кампове су млади од 15 година старости, који су заинтересовани за биологију, екологију и одрживи развој, а током промоције кампова ће учесници прошлогодишњих кампова поделити своја искуства и пренети шта су све научили на камповима заинтересованима..

 

              Еколошко едукативни кампови намењени младима из Новог Сада су јединствена прилика за ученике средњих школа, студенте и  друге младе да ово лето проведу на другачији, занимљивији начин и усвоје нова знања и вештине, која доприносе подизању еколошке свести.

 

           На два еколошко eдукативна кампа  до 28. јула трају пријаве, а више о њима можете прочитати у наставку или на сајту www.pokretgorana.org.rs , где се налазе и апликациони формулари за пријаву :

 

~ РИТање – омладински камп (одржава се од 4. до 17. августа)

 

Камп се одржава уделом у Еколошком центру „Радуловачки“ у Сремским Карловцима, а делом у СРП „Ковиљско-петроварадински рит“ и оснажује учеснике за самосталано камповање кроз учење вештина преживљавања у природи. Током 14  дана ученици тимски решавају задатке и у зависности од умешности у решавању постављених изазова, зависиће и њихов дневни буџет за храну, али и количина и квалитет опреме који ће њима бити на располагању. Један од задатака биће и организовање акције у сарадњи са локалном заједницом како би се успешно решио неки проблем локалних  житеља из области одрживог развоја.

 

 

~ Соларна академија – едукативни камп (одржава се од 25. до 31. августа)

 

Учесници ће кроз дружење и групни рад уз стручно вођство научити да саставе мини соларну електрану. Циљ је да науче како тече сам процес добијања електричне енергије од Сунца, као и да практично примене стечено знање. Круна обуке ће бити инсталирање соларних панела на Еко-шумску кућу у СРП „Ковиљско-петроварадински рит“ и боравак у њој уз коришћење електричне енергије добијене од мини соларне електране коју су сами направили