27 Апр 2018
ПРИПРЕМЕ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК

Припреме за почетак 107. купалишне сезоне на Штранду увелико су у току. Званична сезона почиње 1.маја и трајаће до 30. септембра. Од понедељка 30. априла почиње продаја сезонских улазница за закупце кабина. Подсећамо да закупци великих кабина имају право на четири улазнице, а малих две по цени израде од 300 динара. Документација коју треба приложити је потврда о уплати кабине за текућу годину.

Радно време благајне је сваког дана од 8 до 19 часова, укључујући и дане празника. Продаја дневних карата и сезонских улазница без и са попустом почиње 8.маја.

Цене се нису мењале у односу на прошлу годину. Дневна карта стаје 50 динара, а деца до седам година не плаћају улаз. Сезонске карте без попуста коштају 1345 динара, а са попустом – за ђаке, студенте и пензионере 1150 динара. У цену су урачунати трошкови израде.

За време празника на Штранду није планиран никакав посебан програм.

 

Када је у питању Каменички парк, припреме за традиционални првомајски уранак приводе се крају. Трава је покошена , а зелене површине су испрскане против крпеља. Биће постављено између 30 и 40 ложишта за паљење ватре, чији закуп на дневном нивоу ће коштати 400 динара. Паркирање ће бити дозвољено само до рампе и наплаћиваће се 200 динара по дану. Прикупљена средства биће уплаћена на наменски рачун за обнову овог споменика природе. Посетиоцима парка биће подељен велики број кеса за одлагање смећа, а обезбеђен је и довољан број мобилних тоалета. „Градско зеленило“ као и сваке године апелује на посетиоце да се максимално придржавају пралила понашања у Каменичком парку када је у питању паљење ватре и одлагање смећа.

„Градско зеленило“ припрема и Лимански парк за првомајски уранак. На том простору ће 1. mаја од 10 часова бити одржан вишечасовни концерт рок бендова у организацији фирме „Аудио конструктор“.

Дино парк поред СПЕНС-а биће отворен и за првомајске празнике с тим што ће од суботе 28. априла радно време бити од 10 до 20 часова сваког дана. Првог маја од 11 часова биће организована едукативна тура кроз Дино парк са стручним водичима, а сат времена касније почиње креативна радионица са дино аниматорима.