24 Мар 2015
ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ДРОБИЛИЦА ЗА ОТПАД

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ данас је представницима медија презентовало нову дробилицу за отпад настао од дрвета, која је набављена крајем прошле године из Градских капиталних субвенција. Презентација је одржана у улици Војводе Мишића, где је у току орезивање дрвореда копривића, а данас ће бити посађене брезе и украсно шибље испред Штампарије „Форум“.

О радовима у улици Војводе Мишића и о раду нове дробилице говорио је директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић. Он је рекао да се наше предузеће труди да сав отпад буде максимално искоришћен. Дрвни отпад настао орезивањем новом дробилицом се на лицу места уситњава и на тај начин настаје малч који се касније односи на површине на којима је предвиђен пројектом. Углавном су то разделне траке, кружни токови и ружичњаци, односно површине где је потребно сачувати влагу земљишта и истовремено спречити раст корова.

Директор Богдановић је обавестио новинаре да је малч настао од орезаног грања из улице Војводе Мишића искориштен за површине у близини Варадинског моста, где је недавно посађено 1246 ружа у знак сећања на жртве Новосадске рације 1942. године.

На крају обраћања представницима медија, директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић осврнуо се на радове који су у току или су управо завршени, издвојивши попуњавање дрвореда у улицама Народног фронта, Булевара Цара Лазара, Максима Горког, подизање дрвореда на Сентандрејском путу, а најавио је и озелењавање угла Кисачке и улице Јована Суботића.