05 Феб 2024
ПОСАЂЕНЕ 34 ЈЕЛКЕ У ДВОРИШТУ ШКОЛЕ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

У дворишту Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици данас су посађене 34 јелке са бусеном које су током новогодишњих празника улепшавале и чиниле свачанијим домове Новосађана. Јелке су посађене у оквиру акције „Продужимо живот јелкама“, коју „Градско зеленило“ спроводи у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине. Суштина кампање је да се избегне сеча младих четинара и њихово једнократно коришћење и кроз куповину јелки с бусеном позитивно утиче на заштиту животне средине и повећа број дрвећа у граду.

Један број јелки које су данас посађене у дворишту Средње школе унутрашњих послова биле су подељене образовним, здравственим и друштвеним установама у граду, а део су вратили Новосађани који су уочи празника купили јелку с бусеном.

- Градско зеленило годинама уназад апелује да сви они који током празника воле да осете мирис природне јелке у својим кућама увек бирају јелке са бусеном, јер је то једини начин да се и након празника настави живот ових стабала у природи. Ове зиме продато је око 350 јелки са бусеном, а велики број грађана их враћа у наш расадник. А има и оних који јелке саде у двориштима својих кућа - рекла је Јелена Прица, помоћник директора „Градског зеленила“.

Према речима начелнице Градске управе за заштиту животне средине Драгице Бранковић, у акцији „Продужимо живот јелкама“ сваке године учествује значајан број Новосађана.

- Данас смо посадили део јелки које су кроз пројекат „Продужимо живот јелкама“ који финансира Градска управа за заштиту животне средине поделили установама, а након празника су оне враћене „Градском зеленилу“, а ту је један број јелки с бусеном који су вратили грађани из својих домова након празника – рекла је Бранковић.

Помоћница директра Градског зеленила Данијела Андрић, најавила је да ће током фебруара и марта бити настављена редовна садњу дрвећа на територији града и приградских насеља.