22 Сеп 2023
PONAVLJA SE AKCIJA „HUMANITARNI PONEDELJAK“ NA ŠTRANDU ZA STEFANA KALABU

Prethodni ponedeljak u okviru akcije „Humanitarni ponedeljak“ koja je bila namenjena za Srtefana Kalabu, prikupljeno je 49.440,00 dinara. S obzirom na to da je prikupljen iznos manji od 60.000,00 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje akcije narednog ponedeljka, te  će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak, 25. septembra. Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

 

Stefan je rođen 2005. godine. Kao učenik trećeg razreda Medicinske škole, 01.10.2022. godine je pao sa četvrtog sprata. Stefan je imao dve operacije kičme nakon ovog pada. Uz svakodnevnu aktivnu fizikalnu terapiju i adekvatne lekove za oporavak nerava Stefanu se znatno oporavlja desna noga ali ne i leva. Kako bi Stefan stao na svoje noge, potrebna je i dalje svakodnevna fizikalna terapija, terapija robotikom i matičnim ćelijama. Roditelji su iscrpeli sva finansijska sredstva i mole za pomoć kako bi Stefan nastavio lečenje.

 

Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.