04 Авг 2015
Почиње реконструкција Лиманског парка

Лимански парк добиће потпуно нов изглед. Радници „Градског зеленила“ почели су реконструкцију парка, током које ће бити засађенa 152 стабла копривића, храста, гинка билобе, јапанског багрема, платана, јавора и јасена, црног бора. Да би Лимански парк постао уређена зелена оаза, биће посађено 1.038 комада украсног шибља – форзиције, бербериса, хибискуса, јоргована, магнолија, златне кише, ватриног трна, земљаног кедра и других урасних жбунова.

– Реконструкција Лиманског парка ради се уз подршку градоначелника Милоша Вучевића, који озелењавање града и бригу о животној средини види као један од најважнијих задатака комуналног сектора. Последњи радови у овом парку изведени су пре осам година, и од тада ништа није рађено да парк постане заокружена урбана целина. Од овог лета, становници Лимана, али и осталих делова Новог Сада моћи ће да уживају у природном амбијенту, уређеном по узору на развијене градове Европске уније – каже Александар Богдановић, директор „Градског зеленила“.

Радови на реконструкцији парка обухватају поравнавање терена, одношење отпада, припрему земљишта и садњу дрвећа и украсног шибља.

Поред тога, биће повађени стари пањеви који руже травнати простор парка и отежавају његово одржавање.

Реконструкција Лиманског парка представља најобимнији пројекат „Градског зеленила“ у ширем центру града који финансира из буџетског фонда за заштиту животне средине.

У последњих 12 месеци по налогу градоначелника Милоша Вучевића „Градско зеленило“ реализује акцију претварањa дивљих депонија у мини паркове, као и озелењавање свих простора у граду који немају намену. Акција обухвата град и приградска насеља.