17 Окт 2016
ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ДВА НОВА ПРОЈЕКТА

Радници „Градског зеленила“ почели су реализацију два нова пројекта које финансира Градска управа за заштиту животне средине. Ради се о уређењу и озелењавању улице Стевана Милованова, као и блока на Лиману 2 између улица Народног фронта, Бошка Бухе, др Ивана Рибара и Благоја Паровића.

У улици Стевана Милованова у току је орезивање 18 стабала и вађење шест старих пањева. Потом следи насипање земље и на крају садња 15 стабала лишћара и четинара. Биће посађена жива ограда од 2067 садница лигуструма у дужини од 230 метара, а биће реконструисан и травњак површине 770 м2.

На Лиману 2 наши радници последњих неколико дана орезују стотинак стабала на простору између зграда у блоку од улице Народног фронта до Благоја Паровића, укључујући и попречне улице Бошка Бухе и др Ивана Рибара. Због безбедности грађана биће скраћене крошње неколико јабланова. По завршетку вегетационог периода тај део Лимана 2 биће богатији за 125 нових стабала, међу којима су најзаступљеније врсте јавор, кестен, кедар, глог и храст. Биће посађене и 172 саднице високог, као и 628 садница средње високог шибља,  као и жива ограда у дужини од 165 метара. Пројектом је обухваћена и реконструкција травњака на површини од 102 м2.