08 Нов 2013
ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ДВОРИШТА ВРТИЋА ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“

Јавно-комунално предузеће „Градско зеленило“ у претходном периоду уклонило је сва сува стабла и суве гране са стабала дворишта које припадају Предшколској установи „Радосно детињство“. Предшколске установе налазе се у редовном одржавању нашег предузећа, управо када су у питању послови који су наведени, због безбедности малишана.

Поједини вртићи („Вила“ – у ул. Војвођанских бригада, „Чуперак“ – у ул.  Саве Ковачевића, „Различак“ – у Јиричековој) протеклих дана обогаћени су и новим зеленилом: садницама кугластог багрема, бреза, храста и липе. Све саднице произведене су у расаднику „Градског зеленила“ на Футошком путу бр. 48.

У вртићу „Палчица“ у улици Бранимира Ћосића данас су стабла јавора заједнички посадили директори ЈКП „Градско зеленило“ и ПУ „Радосно детињство“ Милан Новаковић и Марко Гргуревић. Они су изразили задовољство пре свега акцијом уклањања сувих стабала и грана из дворишта објеката „Радосног детињства“, чиме је значајно повећана безбедност малишана.

Директор „Градског зеленила“ Милан Новаковић данас је најавио и велику акцију садње широм града која почиње следеће седмице, на местима где су морала да буду уклоњена сува стабла. Реч је о преко 1000 стабала.