20 Јун 2023
ОТВОРЕНИ РЕКОНСТРУИСАНИ КОШАРКАШКИ ТЕРЕНИ НА ШТРАНДУ


Данас су свечано отворена два реконструисана кошаркашка терена на новосадском Штранду. Терени су обновљени  захваљујући донацији од четири милиона динара компаније „БалканБет", а у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац".
Два терена за кошарку комплетно су реконструисана. Отварању су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, директорка Фондације „Ана и Владе Дивац" Ана Кошел, директор ЈКП "Градско зеленило" Нови Сад Милош Егић, регионални директор за Војводину компаније „БалканБет" Предраг Јарић.
Помоћница директора ЈКП „Градско зеленило" Нови Сад, Јелена Прица пожелела је добродошлицу присутнима и том приликом истакла је да је Нови Сад  светска престоница баскета 3x3 јер вишеструки светски шампиони долазе из нашег града. - Нови Сад је био Европска престоница младих и зато је реконструкција два спортска терена, која је изведена уз подршку Фондације „Ана и Владе Дивац" и компаније „БалканБет", одлична инвестиција, која је реализована на правом месту. Штранд током лета, свакодневно посети више од 10.000 људи. Њихов боравак на плажи биће значајно унапређен модерним кошаркашким теренима. - рекла је Прица.
-Србија је позната као земља кошарке, а Нови Сад је град баскета, јер су управо на новосадским кошаркашким теренима стасали неки од најбољих баскеташа. Задовољство је присуствовати оваквим догађајима, усмереним на промоцију спорта у нашем граду. Посебно ме радује што се данас налазимо на обали Дунава и најлепшој плажи Штранд, на месту окупљања Новосађана, који ће се ускоро опробати у шутирању слободних бацања на обновљеним кошаркашким теренима- изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

-Овај леп догађај којем данас присуствујемо, наставак је активности Фондације „Ана и Владе Дивац", до сада смо реновирали и опремили преко 100 вртића и основних школа широм Србије. Поред реконструкције самих објеката, улажемо у нову и модерну опрему. Хвала „БалканБету" на обезбеђивању средстава за ове терене и Граду Новом Саду који је наш дугогодишњи партнер на многим пројектима- изјавила је директорка Фондације „Ана и Владе Дивац" Ана Кошел.
-У жељи да кроз овај друштвено одговорни пројекат промовишемо спорт и здраве стилове живота међу свим генерацијама, са великим задовољством смо обезбедили средства за обнову два кошаркашка терена и за реализацију одабрали годину у којој се слави 100 година кошарке у Србији. Захваљујем се нашим партнерима, Фондацији "Ана и Владе Дивац", на успешној реализацији пројекта, као и Граду Новом Саду на несебичној подршци - изјавио је регионални директор за Војводину компаније „БалканБет" Предраг Јарић.

На хуманитарној утакмици, која је одржана након обраћања званица, а где су посетиоци Штранда који су се нашли у публици имали прилику да се опробају у шутирању слободних бацања заједно са чланицама женског кошаркаског клуба „Новосадска ЖКА", кошаркашима у колицима и кошаркашима „БалканБета", прикупљен је новац који ће бити дониран Спортском савезу параолимпијских спортова Војводине.