22 Мар 2022
Нови паркић за Југовићево

Градско зеленило оплеменило је простор поред вртића Весели возић у улици Јанка  Чмелика у Новом Саду засадивши 12 украсних трешњи и 2 кестена. Стабла су посађена на површини око дечијег игралишта и кошаркашког терена. Испод новог дрвећа поствљене су и четири нове клупе. Акција Зеленила одраз је заједничке бриге за уређење мањих целина за релаксацију одраслих и игру деце. Простор око дечијег игралишта са новим дрвећем и клупама резултат је сарадње компаније Fiscal solutions која је донирала саднице и клупе, радне групе Зелена столица, месне заједнице Југовићево и ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад, које се примарно стара о зеленилу у Новом Саду.

У улици Јанка Чмелика Новосађанима је показан нови облик иницијативе и сарадње више заинтересованих субјеката за интензивније еколошко унапређивање градских простора. Представници компаније Fiscal solutions пожелели су да финансирају озелењавање неког новосадског кварта о чему су се консултовали са представницима радне групе Зелена столица. Како је у Граду у току реализација пројекта Зелени кварт за зелени Нови Сад, који месним заједницама пружа могућност за уређивање микро паркова, компанија и радна група обратили су се Градском зеленилу са својом понудом. Тако је месној заједници Југовићево која се раније обратила Зеленилу са захтевом омогућено да оствари жељу да уреди простор у улици Јанка Чмелика. На основу предлога из месне заједнице, Градско зеленило је одмах реализовало идеју која ће станарима  и деци из околних зграда омогућити пријатнији боравак и игру у хладу, на свежем ваздуху.

Након завршеног посла задовољство са резултатом заједничке акције изразили су Ивана Гојковић, представница радне групе Зелена столица, Милица Кујунџић, маркетинг менаџер компаније Fiscal solutions, представници Градског зеленила Нови Сад и месне заједнице Југовићево. Од њих се могло чути да су веома задовољни промоцијом новог модела еколошке сарадње који има потенцијал да у залагању за еколошке промене постигне одличне резултате тиме што ће мобилисати ентузијасте и њихову енергију и иницијативу које ће се на пожељан начин ускладити са професионалним ангажманом запослених градског предузећа. Речено је да се еколошки проблеми могу брже решавати уз иницијативу грађана и примерен допринос удружења и компанија.