11 Сеп 2023
НА ТЕРЕНУ 160 РАДНИКА "ЗЕЛЕНИЛА", КОСИ СЕ ТРАВА, ЗАЛИВА  ДРВЕЋЕ, ПЛЕВИ ЦВЕЋЕ И УКЛАЊА ГРАЊЕ ОШТЕЋЕНО У ОЛУЈИ

Градско зеленило наставља са кошењем траве у граду и приградским насељима. Данас су покошене зелене површине у улицама Петра Драпшина, Васе Пелагића, Сремска, Васе Стајића, Павла Симића, Сентандрејском путу, Футошком парку, Новом парку. Затим, на Булевару ослобођења, до улице Николе Тесле, Футошки Пут М-7, блок Лиманска амбуланта - цара Лазара, блок Бановић Страхиње - цара Лазара и у Бегечу.

Поред тога на више локација се окопава и плеви шибље и цвеће и залива дрвеће. Радови се одвијајају у блоку код ТЦ "Променада", на Булевару Европе и тргу код аутобуске и железничке станице. На Булевару Јаше Томића и Бранимира Ћосића се орезује жива ограда. У две смене се залива дрвеће на више локација, Каменичком парку, центру града и другим локацијама.

Паралелно с редовним активносима на одржавању зеленила и зелених површина настављају се радови на санацији штете од олујног невремена. У току је орезивање, сакупљање и одвожење заломљених грана у улицама Саве Вуковића, Беле њиве, Гундулићевој, на игралишту иза Алмашке цркве, Миленка Грчића, Партизанских база, Ђорђа Никшића Јохана, Милана Јешића Ибре, Станоја Станојевића , Антуна Урбана, Футошкој, улици Деспота Стефана, Шекспировој, Браће Рибникар. А код Више пословне школе и Центра за физичку културу на Грбавици орезују се заломљене гране уз помоћ хидрауличке дизалице. До суботе 10. септембра укупно је извршено 3.886 интервенција.

У свим парковима свакодневно се чисте зелене површине и парковске стазе, а на дневном нивоу ангажовано је око 160 радника, и 20 различитих машина и механизације.