10 Јун 2024
ЛЕТЊЕ УЛЕПШАВАЊЕ НОВОГ САДА: НА ТРГУ СЛОБОДЕ ПОСТАВЉЕНО 18 ЦВЕТНИХ ЖАРДИЊЕРА, САКСИЈАМА СА ЦВЕЋЕМ УКРАШЕНИ СТУБОВИ УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ

На Тргу слободе Градско зеленило данас поставља жардињере с новим цвећем. У 18 жардињера посађене су пузаве мушкатле и ладолеж. Поред тога, главни градски трг и пешачку зону красиће и разнобојно цвеће у висећим саксијама, које се постављају на стубовима уличне расвете. До сада су комбинацојом пузавих мушкатли, ладолежа, дихондре и смиља украшени канделабри у Католичкој порти, Тргу Слободе и Његошевој, а у току је постављање цвећа на Тргу младенаца и Железничкој улици. Наредних дана саксије са цвећем биће постављене на расветним стубовима у Дунавском парку, Змај Јовиној, Краља Александра и Пашићевој улици. Укупно ће бити постављено 372 саксије.

У оквиру бриге о цвећу и улепшавању града окопавају се цветне гредице код Покрајинске владе, као и велика цветна гредица код Железничке станице и у кружном току у улици Корнелија Станковића. Поред тога, у раним јутарњим сатима заливено је цвеће, украсно шибље и дрвеће у центру града, на Детелинари, Новом насељу, Салајки, Видовданском насељу, Петоварадину, Југовићеву. Такође, у Дунавском парку и Булевару Јована Дучића окопава се и плави шибље, а у Васе Стајића, Павла Симића, на Сателиту као и у стамбеном блоку Филипа Филиповића-Миленка Грчића се орезује жива ограда.

На великом броју локација у току је кошење траве. Косе се површине код моста Дуга, Трг Незнаног јунака, зелене површине на Булевару Михајла Пупина, Позоришном тргу, Темеринској, Станичном тргу, Булевару ослобођења, Веселина Маслеше, Хаџи Рувимовој, Бранка Бајића, Булевару војводе Степе, Прерадовићевој.

У Градском зеленилу истичу да је посебан акценат и ово лета стављен на заштиту биља. Поред перманентног заливања, дрвећа, шибља и цвећа радници "Зеленила" ће током ноћи, у трећој смени третирати шибље у центру града заштитним препаратима. Такође, и овог лета спроводиће се фолијарна прихрана дрвећа.