03 Феб 2014
ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ЕКИПА „ГРАДСКОГ ЗЕЛЕНИЛА“ ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА (1. И 2. ФЕБРУАРА)

Због изузетно јаке кошаве која већ неколико дана ствара велике проблеме грађанима Новог Сада, екипе „Градског зеленила“ имале су много интервенција током протеклог викенда. Ветар је срушио пет стабала: јаблан на углу улица Миленка Грчића и Надежде Петровић, у дворишту улице Епископа Висариона 2б кошава је оборила брезу, топола је пала на потезу између Варадинског и Жежељевог моста, липа у Футошком парку и топола на Рибарском острву – код ресторана „Аласка барка“. Поломљен је и велики број грана, а екипе нашег предузећа у свим случајевима интервенисале су брзо и ефикасно.

Из наведених података јасно се види да је потпуно оправдан посао замене старих и престарелих стабала у протеклих годину и по дана који се спровело Јавно-комунално предузеће „Градско зеленило“. Током те акције замењено је преко 2500 стабала која су представљала опасност по безбедност грађана. Да тај посао није урађен, последице по грађане и имовину Новосађана током претходних неколико дана, колико трају временске непогоде, биле би несагледиве.

Овим информацијама додајмо и вест да део механизације „Градског зеленила“, на позив градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, већ трећи дан учествује у рашчишћавању снежних наноса на путевима у околини Фекетића.