25 Јун 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА КРИСТИНУ И ВЕЉКА

У понедељак 28. јуна акција „Хуманитарни понедељак биће намењена близанцима Ристић Кристини и Вељку. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Кристина и Вељко су рођени у 29. гестацијској недељи трудноће, Вељко је остао без кисеоника, добио сепсу, а Кристина је имала крварење првог степена на мозгу и такође остала без кисеоника. Са непуне три године још увек не ходају самостално и не причају, заостају у психомоторном развоју и тренутно су на нивоу бебе од 14 месеци, али са потенцијалом за напредак

Новац који ће се прикупљати потребан је за специјалистичке прегледе, свакодневне физикалне терапије, криосакралне терапије, логопедске и дефектолошке третмане.

У акцији прикупљања средстава за лечење Спасовски Алексеја укупно је прикупљено 210.440,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.