17 Феб 2024
ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО СА ДЕВЕТ СОРБУСА ДОПУНИЛО ДРВОРЕД У УЛИЦИ БРАНИМИРА ЋОСИЋА

ЈКП "Градско Зеленило" посадило je девет нових садница сорбуса дуж улице Бранимира Ћосића у Новом Саду. Саднице, произведене и однеговане у расаднику ЈКП-а "Градско Зеленило", представљају значајну попуну постојећем дрвореду у овом делу града.

Сорбус ариа пирамидалис, карактерише се пирамидалним растом и атрактивним цветовима, ова врста је произведена процесом калемљења у расаднику Градског зеленила. Ове саднице су одабране због своје отпорности на ветрове и прилагођености урбаним условима, што их чини идеалним избором за садњу дуж градских улица.

У Зеленилу истичу да је улагање у обнову и очување зелених површина у граду, најважнији прироритет предузећа. Ново дрвеће, истичу у Зеленилу, допринеће естетском и еколошком унапређењу амбијента у овом делу града.

- Садња новог дрвећа посебно је важна након што су олујни ветрови прошле године проузроковали значајна оштећења на стаблима широм града, укључујући и улицу Бранимира Ћосића. Садња нових садница има за циљ не само да обнови зелене површине, већ и да допринесе побољшању квалитета ваздуха и естетског изгледа овог дела Новог Сада – каже Данијела Андрић, помоћница директора за пројектовање, подизање, одржавање и производњу зеленила.