14 Феб 2023
Грађани и радници "Зеленила" Нови Сад заједно садили дрвеће у улици Веселина Маслеше

Радницима ЈКП "Градско зеленило" који су данас у оквиру пројекта Мале урбане целине садили дрвеће и реконструисали травњак у улици Веселина Малеше на Детелинари прикључио се и један број становника овог дела града. У сарадњи са грађанима посађено је 29 стабала копривића и четири стабла нара. Дрвеће је посађено на паркингу код ОШ "Светозар Марковић Тоза"  у полипропиленске цеви ради заштите корена. А ради заштите око стабала ће бити постављена и метална ограда. 

- Улица Веселина Маслеше је једна од најпроментијих у овом делу града. Ново дрвеће и нов травњак значајно ће унапредити квалитет живота људи који живе овде. Пројекат "Мале урбане целине" се реализује у сарадњи Градске управе за заштиту животне средине, Месне заједнице и Градског зеленила. Поред садње 33 саднице дрвећа, заједно с грађанима који су нам се придружили реконуструисали смо и и више од 1.500м2 травњака. Посађена је нова трава, уклоњен отпад и лишће. А наредних дана са садњом дрвећа у оквиру пројекта "Мале урбане целине" наставићемо и у другим деловима града - каже Милош Егић директор ЈКП "Градско зеленило" Нови Сад. 

Он подсећа да је током претходних 15 дана посађено 211 садница дрвећа на 4 локација у граду. 

- Посадили смо шест пирамидалних багрема у улици Иве Андрића на Лиману IV, 69 комада стабала у Ораховој улици, 103 комада стабала на локацији Браће Кркљуш, 33 комада стабала Арањ Јаноша.