07 Мар 2024
АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА И УРЕЂЕЊА ГРАДА НАСТАВЉЕНА У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ

Како би наш Град пролеће дочекао чист и уређен, Град Нови Сад је заједно са институцијама које брину о његовом уређењу 28. фебруара започео велику акцију чишћења и уређења јавних површина. Данас, 7. марта, акција је одржана у Лиманском парку у којем је у претходна три месеца интензивним акцијама садње посађено више од две стотине стабала. Настављајући радове у овом парку радници ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад уклањањали су суве гране, рађено је прихрањивање новопосађеног дрвећа ђубривом, скупљање лишћа, орезивање и окопавање шибља, малчирање...

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић која је присуствовала наставку радова том приликом је између осталог поручила:  „Сва јавно-комунална предузећа раде предано и одговорно у свим временским условима, а порука ових акција је да Новосађани могу да утичу на одржавање и повећање зелених површина својом иницијативом и ресурсима, одговорним понашањем и неговањем зеленила у квартовима и око зграда, садњом цвећа на балконима и биљака у баштама“.

У претходном периоду реализоване су акције чишћења и уређења на више локација : у Дунавском  парку, Железничком парку, у Приморској улици дуж Канала ДТД, у бројним стамбеним блоковима и на многим другим локацијама.