03 Јул 2020
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ ЗА САЊУ ДРАГИША

Сања Драгиша

У понедељак 06.07.2020. акција „Хуманитарни понедељак“ на новосадској плажи Штранд биће намењена двадестдвогодишнјој Сањи Драгиша из Новог Сада, која од рођења болује од ретке болести Paraplegia flaccida i Spina bifida lumbalis sine hydrocephalo. Ради се о тешком физичком инвалидитету при ком је десна страна тела одузета. Десна нога је краћа од леве 9 cm. Креће се уз штаке и веома брзо се умара. Новац је потребан за третмане рехабилитације.

Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима, како би се и на овај начин помогло лечење Сање.Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

У акцији која је била намењена седмомесечној Лани Јовановић, која је оболела од спиналне мишићне атрофије тип 1, укупно је прикупљено 295.000,00 динара.

Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.