09 Сеп 2022
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА СОЊУ ЛУКАН

У понедељак 12. септембра акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Соњи Лукан. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Соња је са непуне 3 године 1997. добила дијагнозу рабдомиосарком назалне орбите, лечена је хируршки, хемио и радио терапијама у Београду., након две године дошло је до рецидива и поновног лечења болести агресивним дозама цитостатика. Након тога је успешно завршила основну и средњу школу, међутим током припреме дипломског рада јавили су се нови здравстевни проблеми као последица зрачења, тада је лечена хируршки али је тумор наставио да расте. Лекари у Београду су је спасли X ножем након чега је Соња на клиници у иностранству примила специјалну вакцину која убија туморске ћелије, ради се о системској терапији. Због висине трошкова лечења породица је исцрпела све ресурсе, а потребно је да Соња добије ревакцину. Новац који ће се прикупљати потребан је за лечење у иностранству, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове и терапију, као и за путне трошкове и смештај.

У акцији прикупљања средстава за лечење Луке Ковачевића прикупљено је укупно 86.530,00  динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.