25 Јул 2022
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА ПАВЛОВИЋ КОНСТАНТИНА

У понедељак 25. јула акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Павловић Константину. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Константин је рођен 2020. године у Новом Саду, са 7 месеци дијагностикована  му је ретка генетска болест Мегаленцефалична леукодистрофија која је генетским испитивањем у Немачкој потврђена. Ове године у марту је добио епилепсију. Због Константиновог кашњења у седењу, пужењу и на крају ходању потребне су му терапије физиотерапеута и физијатра, такође логопедско-дефектолошки третмани и стимулација орофацијалне регије због проблема са гутањем. Новац који ће се прикупљати потребан је за терапије и третмане који ће побољшати Константиново здравствено стање.

У акцији прикупљања средстава за лечење Марка Николића прикупљено је укупно 215.840,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.