10 Сеп 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА ПАВЛОВ ДАНИЛА

У понедељак 13. септембра акција „Хуманитарни понедељак биће намењена Павлов Данилу. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Данило је деветогодишњи дечак који је приликом рођења остао без кисеоника, а као последица тога је имао крварење на мозгу. Током раста констатоване су му дијагнозе аутизма, хиперактивности и епилепсије. Због недовољне менталне развијености до скоро је носио пелене, асоцијалног је понашања и незаинтересован за игу са другом децом и игру уопште, склон самоповређивању, због свега тога неопходан му је константан надзор, брига, нега и помоћ при обављању свих животних активности.

Данилу су средства потребна интензивни и квалитетни дефектолошки третмани како би побољшао квалитет свог живота.

У акцији прикупљања средстава  за лечење Мирослава Ђуровку  прикупљено је 71.560,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.