06 Авг 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА НИКОЛУ МАЛИЋА

У понедељак 09. августа акција „Хуманитарни понедељак биће намењена Николи Малићу. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Никола је превремено рођено дете, у двадесет и деветој недељи трудноће, због тога је по рођењу пребачен у инкубатор и након стабилизације његовог здравственог стања отпуштен је кући уз бројне дијагнозе. Након тога добија епилептичне нападе и дијагностификована му је церебрална парализа. Никола са седамнаест месеци добија још једну дијагнозу хипоплазија-неразвијеност малог мозга. Због специфичног Николиног неуролошког статуса једина опција лечења били су дефектолошко логопедски третмани, све до овог момента када клиника у иностранству даје охрабрујуће прогнозе за Николин опоравак. Никола је потпуно невербалан, не обавља сам физиолошке потребе, и у потпуности је зависан од туђе помоћи.

Николи су средства потребна за трансплатације матичним ћелијама, дефектолошке и логопедске третмане, третмане сензорном интеграцијом, хидротерапије, дијагностичке прегледе, као и за путне трошкове и смештај.

У акцији прикупљања средстава 02.08., за лечење Борислава Станојевића прикупљено је 103.090,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.