01 Авг 2022
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА ИНЕС И ХЕЛЕНУ КОВАЧ

У понедељак 01. августа акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена сестрама Инес и Хелени Ковач. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Старија девојчица има 14 година и генетско обољење Ангелманов синдром, није вербална, има проблем са фином и грубом моториком. Млађа девојчица има 8 година и стотинак речи које користи, има дијагнозу успорен психомоторни развој, има мањак беле мождане масе и стањен корпус калозум. Новац који ће се прикупљати потребан је обема за логопедско-дефектолошке третмане, суплементе за концентрацију и пажњу као и хипо и физикална терапија.

У акцији прикупљања средстава за лечење Константина Павловића прикупљено је 185.700,00  динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.