14 Авг 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА  ФИЛИПА ПЕТРОВИЋА

У понедељак 16. августа акција „Хуманитарни понедељак биће намењена Филипу Петровићу. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Филип је одрастао у Новом Саду, у граду у ком се остварио као један од најуспешнијих ватерполиста млађих селекција ВК Војводина. По завршетку средње школе уписује факултет, затим одлази у САД због посла. Крајем маја 2021. Филип је доживео несрећу након скока у воду, услед које је дошло до прелома два вратна пршљена. Филип је хитном службом превезен у болницу где је оперисан. Тренутно налази у болници где се лекари боре за њега. Његово опште стање је веома тешко, доњи део тела још увек не осећа.

Филипу су средства потребна за лечење, оперативни захват, болничке трошкове, рехабилитацију и медицински транспорт.

У акцији прикупљања средстава 09.08., за лечење Николе Малића прикупљено је 201.600,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.