16 Јул 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА БЛИЗАНЦЕ САРУ И АНДРЕЈА

У понедељак 19. јула акција „Хуманитарни понедељак биће намењена брату и сестри Сари и Андреју Дедовић.. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Сара и Андреј су рођени у 31. недељи трудноће, код оба детета, услед недостатка кисеоника током порођаја, постоји волумни губитак беле масе мозга и бледило очних живаца на оба оптичка система, такође су претрпели и омешања беле масе (леукомалацију). Успостављена им је дијагноза церебралне парализе (квадрипареза). Новац који ће се прикупљати потребан је за терапију како би Андреј и Сара проходали и мали квалитетнији живот.

У акцији прикупљања средстава за лечење Бошка Гуглете укупно је прикупљено 198.960,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.