13 Мај 2022
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА АНУ МИЛИЋ

У понедељак 16. маја акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Ани Милић. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Ана је рођена 23.01.2018. године у Новом Саду. Услед превременог рођења јавља се крварење у мозгу III степена. Као последица крварења долази до хидроцефалуса затим је уследила операција на мозгу и уградња ВП шанта. По изласку из болнице Ана је кренула на физикалне терапије које су давале добре резултате. Нажалост, са годину и по дана старости Ана добија епилептични напад и дијагнозу епилепсије, која успорава њен психомоторни развој. Ана може самостално да седи, пузи и хода уз подршку. Новац који ће се прикупљати потребан је за специјалистичке прегледе, дијагностику, трансплатацију матичним ћелијама, физикалне, дефектолошке и логопедске третмане, за хипотерапију, хидротерапију, Томатис терапије, краниосакралну и делфинотерапију, бањско лечење, за третмане у хипербаричној комори како би Ана напредовала у лечењу, направила своје прве кораке и уживала у игри са својим другарима.

Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.