04 Авг 2023
„HUMANITARNI PONEDELJAK“ NA ŠTRANDU ZA  ANABELU KULAČANIN

U ponedeljak 07. avgusta akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće namenjena Anabeli Kulačanin. Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Anabela je rođena 2009. godine, obolela je od Daunovog sindroma, uz brojne tegobe izazvane posledicama ove bolesti, zbog čega su joj potrebne terapije defektologa, fizioterapeuta, logopeda, dermatologa… Majka joj je samohrani roditelj, uz to je i nezaposlena, žive u podstanarskom stanu, što dodatno otežava njihovu ionako tešku životnu situaciju.

Sredstva koja će se prikupljati biće namenjena za neophodne terapije kao i adekvatna pomagala – naočare,  lekove i suplemente za poboljšanje stanja u kom se nalazi.

U akciji prikupljanja sredstava za Andreja Glavonjića, prošlog ponedeljka,  ukupno je prikupljeno 190.140,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.