07 Мај 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ

Акција „Градског зеленила“ „Хуманитарни понедељак“ улази у осму сезону. За протеклих седам година посетиоци Штранда добровољним прилозима помогли су лечење многим грађанима, у највећем броју деци оболелој од ретких болести. У понедељак 10. маја акција се наставља. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Осмогодишњи Лазар Арсенић из Новог Сада, коме ће бити намењена прва овогодишња хуманитарна акција, је са непуне две године добио дијагнозу аутизма, од тада креће са дефектолошким и логопедским третманима. Психолошким тестирањем 2017. године Лазар добија дијагнозу умерене ретардације, једина нада су третмани матичним ћелијама који стимулишу „успаване“ делове мозга и помажу при говору. За аутизам не постоји лек, али се слика стања детета може ублажити интензивним третманима који су изузетно скупи.

Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.