По пријави Комуналне полиције, Антиграфитна јединица „Градског зеленила“ данас је изашла на терен и уклонила графите мржње на Сомборском булевару бр. 95-97. Површина зида који је у потпуности морао да буде прекречен износи око 100 м2 . Графити су на највулгарнији начин били усмерени против Срба из Републике Српске, што је недопустиво за Нови Сад, град толеранције и традиционално добрих међунационалних односа. Наши суграђани који су током рата деведесетих година преживели голготу и морали да се доселе у Нови Сад у борби за голи живот, сигурно да нису заслужили овакве увреде и поруке које су биле исписане на зиду на поменутој локацији. Нови Сад је увек био град отвореног срца за све људе, без обзира на националност, верску припадност и на то да ли су у питању староседеоци или грађани који су се, тражећи уточиште за себе и своје најближе, доселили у наш град.

            Подсећамо да су наши радници графите сличне садржине са исте локације, усмерене против припадника муслиманске вероисповести, уклонили пре само неколико месеци. Самим тим сматрамо да се ради о истим починиоцима, који на најпримитивнији начин покушавају да наруше мир у нашем граду.

            Велики број графита мржње на фасадама новосадских зграда, међу којима су најзаступљенији кукасти крстови, сигурно да представља опомену да се оваквим појавама свим законом дозвољеним средствима мора стати на пут.